”En ny erfarenhet att vara bänkad”

Fast i frysboxen – men Elmander längtar inte bort

FOTBOLL

Fast på bänken och transferfönstret runt hörnet.

Hur resonerar Johan Elmander, Bolton?

– Jag har inte ens funderat på det, jag koncentrerar mig på Bolton och hoppas att jag får mina chanser, säger landslagsanfallaren.

Foto: Bildbyrån
Den svenske landslagsforwarden ger inte upp.

I går skulle Bolton spelat borta mot Wigan. Men matchen ställdes in.

– Planen var visst bra, men det var isigt på vägarna kring arenan. Vintervädret skapar panik här, det blir olyckor överallt. Men barnen är glada, de slipper gå till skolan..., säger Johan Elmander.

Frågan är hur mycket speltid Elmander hade fått om det blivit match. Under en månads tid har speltiden bestått av två inhopp i Premier League.

– Klasnic har gjort en del mål så jag förstår att han (managern Gary Megson) inte byter ut honom. Men visst önskar jag att jag fick börja matcherna, att jag fick hjälpa laget. Det är en ny erfarenhet att vara bänkad, det kanske händer att jag vaknar upp en dag och tänker vad trist det är, men det har inte hänt ännu, säger Johan Elmander.

Om det kommer en annan klubb i januari då?

– Det har jag inga kommentarer till.

Blågul chans

En annan chans till spel kommer under våren med landslaget. Förbundskapten Erik Hamrén har sagt att Elmander passar bra i det nya spelsystemet.

– Jag vill ta chansen att visa vad jag går för. Även om Zlatan kommer tillbaka sedan så vill jag ha visat vad jag kan. Det är viktiga träningsmatcher i vår.

Hur ser du på Marcus Allbäck som players manager?

– Det är ett bra beslut om Erik vill ha honom där.

Är det – seriöst...?

– Jag förstår vart du vill komma... (ha, ha). Det där vill jag inte kommentera. Men jag tror att Marcus är bra på att skilja på att vara vän med några och sköta sin roll för landslaget.