Klart: Arsenal köper brasilianskt jättelöfte

Arsène Wenger fastnade för Fluminenses 16-årige forward Wellington Silva

FOTBOLL

Arsenal fortsätter att satsa på unga, formbara spelare.

Den brittiska tidningen Daily Mail skriver nu att Arsène Wenger har köpt Fluminenses 16-årige forwardslöfte Wellington Silva för drygt 40 miljoner kronor.

Arsenals manager Arsène Wenger.

Arsenal är en av de stora guldfavoriterna i Premier League. Och många fans hoppas på att Arsène Wenger ska förstärka laget med en eller två kvalitativa spelare under januarifönstret för att öka guldchanserna under våren.

Silvas agent: ”Vi gjorde klart affären förra veckan”

När nu Arsenal har gjort klart med den brasilianske forwarden Wellington Silva så utesluter det självklart inte andra köp under januari. Det ska mer ses som en investering för framtiden.

– Vi gjorde klart affären förra veckan. Spelaren är redan Arsenals och Fluminense har redan fått en del pengar, säger Rodrigo Pitta, Wellington Silvas agent.

Den unge forwarden har varit ett jagat byte – och Arsenal har fått slagits med flera andra storklubbar om hans underskrift.

Gjorde fyra mål under provträningen

I december förra året provspelade Wellington Silva med Arsenal. Han imponerade stort och gjorde bland annat fyra mål i en juniormatch mot Norwich. Enligt Daily Mail kan inte silva ansluta till Arsenal och Emirates Stadium förrän i januari 2011. Enligt samma tidning har Gunners redan betalat 65 procent av övergångssumman.