Hodgson riskerar böter – för att ha vilat spelare

"Har fått en protest"

FOTBOLL

West Ham har lämnat in en protest mot att Fulham vilade fem av sina nyckelspelare i mötet med Hull.

Klubben och managern Roy Hodgson riskera nu böter på uppe emot 275 000 kronor.

– Jag tycker inte att West Ham ska få ta ut vårat lag, säger en irriterad Roy Hodgson till brittisk press.

Foto: AP
Roy Hodgson.

Hull slog Fulham med 2-0 i lördags och tog sig därmed upp på samma poäng som West Ham i kampen kring strecket. Men nu protesterar West Ham hos Premier League mot att Fulham vilade fem nyckelspelare i matchen för att satsa för fullt på Europa League-matchen mot Wolfsburg i mitten av veckan.

Wolves fick böter

– Vi kan bekräfta att vi har fått in en officiell protest från West Ham i det här ärendet, säger en talesman för ligan.

I Premier Leagues regler står att alla lag måste spela med bästa möjliga lag i varje match. Wolves fick i september böta motsvarande 275 000 kronor sedan managern Mick McCarthy vilat nio spelare i en match mot Manchester United. Nu riskerar Fulham ett liknande straff.

”Ingen skulle ifrågasätta Chelsea”

– Jag tycker inte att West Ham ska få ta ut vårat lag. Jag kan inte förstå varför det inte skulle vara tillåtet att rotera spelare om du har en stor trupp. Jag kan inte tänka mig att någon skulle ifrågasätta Liverpool, Manchester United eller Chelsea för att de använder alla spelare i sina trupper, säger Roy Hodgson.

Bobby Zamora, Danny Murphy, Damien Duff, Aaron Hughes och Dickson Etuhu var spelarna som vilades och sedan alla fanns med i 2-1-segern mot Wolfsburg.