”Otroligt märkligt och helt oacceptabelt”

Utfryst Larsson på väg att lämna Birmingham

FOTBOLL

Sebastian Larsson har gått från hyllad nyckelspelare till petad och utfryst i Birmingham.

Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har strandat och mycket talar nu för att 24-åringen lämnar St Andrews i sommar.

– Det pågår inga förhandlingar och Birmingham har inte lämnat någon förklaring. Det är otroligt märkligt och helt oacceptabelt, säger agenten Per Jonsson till Fotbolldirekt.

Foto: SARA RINGSTRÖM
Sebastian Larsson.

För bara ett par månader sedan sade Per Jonsson att förhandlingarna med Birmingham gick bra och att Larsson var på väg mot ett nytt kontrakt med Premier League-klubben. Men sedan någon månad är 24-åringen utfryst och klubben har avbrutit alla samtal kring ett nytt avtal.

”Klart jag frågat”

– Klart jag är förvånad. Jag har inte fått en enda förklaring. Det känns inte bra att gå från att ha varit ordinarie i fyra års tid till att inte vara intressant längre, säger Sebastian Larsson till Fotbolldirekt.

Larsson har konfronterat managern Alex McLeish kring situationen men inte fått de svar han önskat.

– Klart jag har frågat honom men bara fått höra att jag borde ha tålamod. Och det är klart att jag kan sitta på bänken i någon enstaka match men det här är något annat.

”Är inte intressant längre”

– Jag har ju aldrig varit i närheten av den här situationen tidigare och så plötsligt, trots att jag gjort en bra säsong, så är jag inte intressant längre.

Mycket talar nu för att den svenske landslagsmannen lämnar klubben i sommar.

– Det pågår inga förhandlingar och Birmingham har inte lämnat någon förklaring. Det är otroligt märkligt och helt oacceptabelt, inte minst som Birmingham bara tagit tre av 15 poäng när Sebastian inte fått spela, säger agenten Per Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM