Barça har lovat att inte köpa Fabregas

”Tror inte han platsat ändå”

FOTBOLL

Arsenals ordförande Peter Hill-Wood avslöjar för ESPN Soccernet att ledningen för Arsenal och Barcelona träffades i samband med lagens möte i Champions League nyligen.

Spanjorerna lovade då att inte bjuda på Cesc Fabregas under sommarens transferfönster.

– Försäkringar har getts på högsta möjliga nivå, säger Hill-Wood.

Foto: AP

Ryktena kring Cesc Fabregas och Barcelona har varit en följetong hela året. Det har nu gått så långt att ledningen för de respektive klubbarna har träffats för att diskutera spekulationerna.

Barça inte intresserad

– De sade till oss att de inte är intresserade. Det var nyligen, så sent som när de mötte oss i Champions League och sanningen är att vi hade blivit lite upprörda över all spekulation i media, säger Arsenals ordförande Peter Hill-Wood till ESPN Soccernet.

Under mötet gav Barcelona Londonklubben ett löfte. De kommer inte att försöka värva den 22-årige landslagsmittfältaren i sommar.

– Det var ett privat möte i styrelserummet och försäkringar har getts på högsta möjliga nivå. Arsenal förväntar sig att de inte kommer att brytas, säger Hill-Wood.

”Skulle inte platsa”

Arsenals ordförande kom också med en oväntad kommentar kring varför Barcelona gick med på löftet.

– Jag är inte helt säker på att ens skulle platsa i deras lag. Behöver de verkligen honom? Jag är inte säker på att de gör det. Och de sade till oss att de inte är intresserade.

ARTIKELN HANDLAR OM