Drömdebuten

Rose gjorde supermål – efter nio minuter i ligan: "En fantasisk prestation”

Foto: AFP, REUTERS
FOTBOLL

Debutantens dundervolley sänkte ärkerivalen Arsenals titeldrömmar.

Och gav Tottenham hopp om spel i Champion League i höst.

Danny Rose, 19, skrev efter mindre än tio minuter i Premier League in sig i historieböckerna – och Spursfansens hjärtan för all framtid.

– Ett spektakulärt och fantastiskt mål, säger Tottenham tränaren Harry Redknapp.

Foto: REUTERS

Londonderbyt mellan Tottenham och Arsenal hade pågått i lite drygt nio minuter när Manuel Almunia boxade bort en högerhörna från Spurs.

Bollen flög i en vid båge ut ur bortalagets straffområde, rakt mot Tottenhams debuterande vänsterback Danny Rose – som drog till på volley.

Bollträffen blev magnifik och Alumnia hann bara sprattla till en smula sedan låg Tottenhams 1–0-boll i nätet.

– En bra teknisk prestation, säger Harry Redknapp.

Är det kört nu, Wenger?

Arsenals manager Arsene Wenger var inte riktigt lika nöjd med Rose drömmål.

– Vi förlorar en match som vi inte ha råd att förlora i titelracet och det visar att vi inte är tillräckligt mogna den uppgiften ännu, säger Wenger vars Arsenal nu är sex poäng efter ligaledande Chelsea med fyra matcher kvar att spela.

– Det är väldigt osannolikt att vi vinner titeln, men vi kommer att fortsätta kämpa för man vet aldrig. Men även om vi tagit en poäng mot Tottenham så hade det inte varit tillräckligt.

Arsenal pressade våldsamt sista halvtimmen, men kom inte närmare än en reducering av dansken Nicklas Bendtner.

Positivt för Arsenal: holländaren Robin van Persie – som varit skadad i fem månader – gjorde comeback och imponerade stort. Han tvingade Spursmålvakten Heurelho Gomes till två grymma räddningar i slutet

Mer bekymmer för Gunners: Efter bar 19 minuter tvingades innerbacken Thomas Vermaelen byta på grund av skada. Arsenal var redan hårt skadedrabbat, med William Gallas, Cesc Fabregas, Alexandre Song och Andrej Arsjavin borta.

”En stor kväll för oss”

För Tottenham innebar segern inte bara tre poäng och att man är med i kampen om den fjärde Champions League-platsen. Nästan lika stort för Spursfansen är det faktum att man i praktiken spelade bort ärkerivalen Arsenal från chansen att vinna ligan. Något som gör att unge Danny Rose genom sitt drömmål för alltid skrev in sig i Spursfansens hjärtan.

Att Rose är född i Doncaster och kom till Tottenham för tre år sedan spelar ingen roll. Att han blev utbytt i halvtid i sin debutmatch kommer med tiden också att blekna bort i glansen av dundervolleyn.

Tottenham-managern Harry Redknapp tror nu allt mer på att laget ska kunna ta den fjärde Champions League-platsen.

– Det var på alla sätt en stor kväll för oss. Luka Modric var enastående på innermittfältet, säger Redknap som nu laddar för nästa Londonderby.

– Jag sa till killarna innan matchen att om vi slår Arsenal är vi med i kampen om fjärdeplatsen igen. Det kommer fortfarande att bli tufft men det här innebär ett stort lyft för oss inför matchen mot Chelsea på lördag.