Wenger: ”Ett steg ner att gå till Spanien”

”Kan inte se att någon med tävlingsinstinkt vill gå dit”

FOTBOLL

Skriverierna om Cesc Fabregas framtid går vidare.

Nu blandar sig managern Arsene Wenger in i debatten.

– Jag kan inte se någon med tävlingsinstinkt som vill gå till Spanien, säger han.

I veckan har det skrivit väldigt mycket om Cesc Fabregas framtid. Först gick Arsenals ordförande Peter Hill-Wood ut och påstod att Barcelona har lovat att inte försöka värva Fabregas i sommar.

Men det förnekades snabbt av Barcelonas Txiki Begiristain, som hävdar att någon sådan överenskommelse inte alls finns.

”Komplett oordning”

Nu blandar sig Arsenals manager Arsene Wenger in i debatten. Han säger att det vore ett steg nedåt för Fabregas att flytta till Spanien.

– Jag kan inte se någon med tävlingsinstinkt som vill gå till Spanien. De har två bra lag, men nummer tre är 27 poäng efter och den här helgen var spelarna på väg att gå ut i strejk för att de inte blev betalda. Det är en liga som är i komplett oordning, säger han enligt Sky Sports, och fortsätter:

– Jag vet inte varför du skulle vilja se de absolut bästa spelarna i England gå till Spanien. Om du är riktigt tävlingsinriktigad, då stannar du i England. Det är där tävlingen finns och det är där de bästa spelarna vill vara. Jag får så många samtal från spanska spelarna som vill komma till oss och spela här. Jag kan inte förstå er ständiga kampanj för att få bort de bästa spelarna från England.