Här räddar Scholes drömmen – på övertid

Foto: CANAL PLUS
FOTBOLL

Manchester United tog chansen att sätta press på Chelsea inför deras match mot Tottenham senare i dag.

Paul Scholes satte 1-0 på stopptid och spelade hem tre poäng till sitt lag.

– Vi förtjänade att vinna matchen, det är det inget snack om. Men jag kunde inte se att ett mål var på gång, sa Alex Ferguson till AP.

Spelet var tillknäppt och lagen skapade inte många farliga målchanser. Inget av lagen ville bjuda på några onödiga chanser.

I slutet av matchen böljade spelet fram och tillbaka. Inbytte Dimitar Berbatov hade en farlig nick som gick precis utanför. Strax efter bjöd Edwin van der Saar City på en farlig chans efter att han missbedömt en hörna.

I den 93:e matchminuten nickade veteranen Paul Scholes in vinstmålet för United efter ett perfekt inlägg av Patrice Evra.

– Jag bestämde min för att flytta upp Scholes högre upp i planen och det gav utdelning. Han var matchens spelare i dag. Han var underbar, han är en skicklig spelare, sa Ferguson.

Resultatet betyder att Chelsea är rejält pressade inför deras derbymatch mot Tottenham. Vid förlust skiljer det bara en poäng mellan Chelsea och Manchester United. Tottenham har också mycket att spela för. Citys förlust betyder att Spurs har ett bra läge att koppla ett lite grepp om den sista Champions League-platsen.