”Vår framgång är en större merit”

Nasris passning till köplagen

Foto: ap
Samir Nasri.
FOTBOLL

Arsenal har fått kritik efter förlusterna mot Tottenham och Wigan som innebär att laget nu är avhängda i kampen om ligatiteln.

Men mittfältaren Samir Nasri försvararen lagets prestation och skickar samtidigt en känga mot övriga topplag.

– Det är orättvist. Jag tycker att vår framgång som klubb är en större merit än de som byggt sina lag med miljontals pund, säger Nasri till Daily Star.

Arsenal förlorade semifinalen i Champions League mot Barcelona och är dessutom avhängda i titelkampen i Premier League efter förlusterna mot Tottenham och Wigan. Brittisk media har varit hårda mot Arsene Wengers mannar men Samir Nasri säger nu att han tycker att kritiken är oförtjänt.

– Det är irriterande. Vi får inte det beröm vi förtjänar för vårt arbete eftersom vi inte vinner några titlar, säger Nasri.

”Unga spelare som utvecklats”

22-åringen skickar också en rejäl känga mot övriga topplag i Europa som fransmannen tycker köpt sin framgång. Pengarna i fotbollen har debatterats kraftigt efter att bland annat Chelsea och Manchester City skapat topplag genom stenrika ägare som pumpat in miljoner i nyförvärv.

– Det är orättvist. Jag tycker att vår framgång som klubb är en större merit än de som byggt sina lag med miljontals pund. Arsenal har tagit in unga spelare som kommit hit för att spela en speciell sorts fotboll och som har utvecklats. Med ytterligare ett års erfarenhet kan vi åstadkomma fantastiska saker nästa säsong.