Fick syrgas efter befarat armbrott

Given bars ut på bår

FOTBOLL

Arsenal hade chansen att säkra tredjeplatsen i ligan vid seger hemma mot Manchester City.

Men City kunde, trots en allvarlig skada på målvakten Shay Given, hålla nollan och matchen slutade mållös.

Given fick syrgas och bars ut på bår med vad som såg ut som ett armbrott.

– Shay är på sjukhuset nu så vi vet ingenting ännu, säger managern Roberto Mancini till Fifas hemsida.

Foto: AFP

Mycket handlade på förhand om Emmanuel Adebayors återkomst till Emirates Stadium. Anfallaren är rejält hatad av Arsenals fans sedan flytten till City.

Jublet övergick till buande

Det blev därför en ganska komisk scen när Adebayor skulle bytas in efter 53 minuter. Publiken ställde sig upp för att hylla gamle Arsenal-hjälten Patrick Vieira som klev av. I samma ögonblick som fransmannen tog steget över linjen förbyttes jublet i ett kraftigt buande när hans lagkamrat Adebayor joggade in.

Det var också det mest minnesvärda från matchen som inte levde upp till det högt ställda förväntningarna. Det slutade 0-0 vilket lämnade två förlorare på planen.

Två förlorare

Arsenal missade chansen att säkra tredjeplatsen i ligan och resultatet innebar samtidigt att City inte lyckades ta sig förbi Tottenham i kampen om fjärdeplatsen.

Tungt också för bortalaget att målvakten Shay Given skadade tvingades lämna matchen på bår efter 74 minuter. Irländaren fick syrgas efter att ha landat illa och såg ut att ha brutit armen.

– Vi hoppas att det är en mindre skada. Men Shay är på sjukhuset nu så vi vet ingenting ännu, säger managern Roberto Mancini till Fifas hemsida.