CL-drömmen lever efter Gerrards dubbel

Satte två långskott mot Burnley

FOTBOLL

Liverpool har fortfarande ett litet hopp om att kunna ta den sista Champions League-platsen efter 4-0-segern mot Burnley.

Kritiserade Steven Gerrard var stor segerorganisatör med två mål.

Foto: GETTY IMAGES

Liverpool och i synnerhet Steven Gerrard har haft en tung säsong. Den vanligtvis så rosade lagkaptenen har i år fått ta emot hård kritik och har själv sagt att han inte nått sin normala standard.

Men mot Burnley fick Liverpool-fansen se den gamle Gerrard igen. 29-åringen hade visserligen en hel del tur när hans 1-0 styrdes in i eget mål av Leon Cort i den 52:a minuten.

Satte tvåan från distans

Men sju minuter senare var det inget snack vem som skulle äras. Steven Gerrard placerade då iskallt in tvåan från distans med en skruvad bredsida tätt intill den vänstra stolpen.

Maxi Rodriguez kunde sedan definitivt stänga matchen med sitt 3-0 i den 74:e minuten innan Ryan Babel satte fyran på övertid.

Kuyt skadad

Segern innebära att Liverpool fortfarande har ett litet hopp om att kunna ta den sista platsen till Champions League. Laget är nu två poäng bakom Tottenham på fjärdeplatsen.

Laget kan dock tvngas klara sig utan Dirk Kuyt i ligaspurten. Holländaren tvingades kliva av dagens match med en skadad vad.