Kravet: fem nya stjärnor

Benitez vill stanna i Liverpool – och går till motattack: ”Spelarna säger att vi behöver det och jag håller med dem”

FOTBOLL

Rafa Benitez ska enligt rykten vara nära att få sparken efter Liverpools fiaskosäsong.

Men mitt i stormen går spanjoren till motattack mot sin egen klubbledning och kräver fem nya värvningar i sommar.

– Spelarna säger att vi behöver det och jag håller med dem, säger Benitez enligt The Guardian.

Rafa Benitez fruktade redan innan semifinalreturen i Europa League att hans tid i Liverpool kan vara nära sitt slut. Efter övertidsförlusten mot Atlético Madrid är läget knappast ljusare för spanjoren.

– Jag vet inte vad som kommer att hända i sommar. Nu har vi två matcher till och sedan får vi se. Min framtid just nu är matcherna mot Chelsea och Hull, säger Benitez.

Måste hantera ekonomin

Men samtidigt som de engelska tidningarna fortsätter att spekulera i en eventuell ersättare går 50-åringen till motattack mot sin egen ledning. Spanjoren säger att de senaste åren bara har handlat om att stabilisera ekonomin och att han är nu kräver investeringar i nyförvärv.

– Spelarna säger att vi behöver tre, fyra eller fem nya spelare. Jag håller med dem och det är vad vi måste göra nu. Saker och ting har förändrats de senaste två till tre åren. Vi är ett företag som måste balansera ekonomin. Men vi måste hantera det.

Kan ta över Juve

Benitez pekar också ut en före tunn trupp, i kombination med otursamma skador, som anledningen till att laget ser ut att missa Champions League nästa år.

– Vi har haft för många problem, för mycket skador på offensiva spelare och det har varit väldigt svårt. Den här säsongen har vi haft allt emot oss men vi kan i alla fall säga att spelarna har jobbat väldigt hårt och du måste vara stolt över dem.

Benitez har fyra år kvar på sitt kontrakt men pekas istället ut som ny tränare för Juventus.