Benitez sparkas från Liverpool

Foto: AFP
FOTBOLL

Rafael Benitéz tid i Liverpool är över.

I dag meddelade klubben att man sparkar den spanske tränaren.

– Efter en säsong av besvikelse känner båda parter att en nystart vore bäst för alla inblandade, säger klubbens ordförande Martin Broughton.

Efter en längre tids spekulationer är det alltså nu officiellt.

Rafael Benitéz lämnar Liverpool efter sex år som varvats av både framgångar och motgångar.

– Det känns väldigt tråkigt för mig att meddela att jag inte längre kommer träna Liverpool. Jag vill tacka alla spelare och de runt om klubben för deras insatser, säger Benitéz.

Uppges få 34 miljoner

Enligt tidningen The Times får Benitéz omkring 34 miljoner kronor för att bryta sitt kontrakt i förtid. Så sent som förra året skrev han på ett nytt femårsavtal med klubben.

Den 50-årige spanjoren har upplevt både framgångar och motgångar sedan han kom till klubben. För fem år sedan ledde Benitéz Liverpool till en sensationell Champions League-titel, medan han under föregående säsong inte lyckades bättre än en sjundeplacering i Premier League.

Letar efterträdare

– Jag kommer alltid att ha kvar de goda stunderna i mitt hjärta. De lojala fansen som varit med i motgång, och kärleken från Liverpool. Jag kan inte tacka er nog för alla de här åren, säger Benitéz till klubbens hemsida.

– Tack så väldigt mycket och kom alltid ihåg: You'll never walk alone.

Klubben meddelar samtidigt att de redan är i gång med sökandet efter en efterträdare till Benitéz, men att de inte satt någon deadline för när den nye tränaren ska presenteras.