Engelskt hat mot Ashley Cole

FOTBOLL

Hatet flödar mot Ashley Cole efter hans senaste klavertramp.

Engelska fans rasar mot att han före VM skrev "Jag hatar England" till vänner.

– Bo utomlands din avskyvärda lilla odugling, skriver en supporter.

Ashley Cole är sedan tidigare avskydd av många i Storbritannien. En orsak är att han bedragit sin fru, sångerskan Cheryl Cole, med ett antal kvinnor. En annan att han i sin självbiografi 2006 menade att Arsenals löneerbjudande på 638 000 kronor i veckan var ett hån mot honom.

Och efter Englands misslyckande i VM har det blivit än värre. Först fångades Cole och Ledley King skrattandes på bilder efter förlusten mot Tyskland, sedan kom det fram att han före VM skrivit "Jag hatar England och det jävla folket" till sina vänner på sin telefon.

"Vill bränna honom"

Vreden mot de engelska spelarna är stor i hemlandet och störst mot Cole. På internetforum får han ta emot mängder av elakheter och även hotfulla meddelanden, enligt Daily Star.

"Det är ganska enkelt, Cole, bo utomlands din avskyvärda lilla odugling", skriver en supporter.

"Cashley, kom inte tillbaka så det engelska folket slipper se ditt fula ansikte", skriver en annan.

"Jag skulle vilja bränna den lilla skithögen rejält", lyder ett av de hårdare inläggen.

Vadslagning om hatet

Enligt Daily Star har spelbolaget William Hill överhopats av kunder som slår vad om att Ashley Cole kommer att ha kvar den mindre smickrande titeln "Den mest hatade mannen i Storbritannien" för andra året i rad i en undersökning som onepoll.com brukar genomföra.

En representant för en engelsk supporterorganisation hade ett något lägre tonläge när han uttalade sig om hur spelarna borde bete sig efter VM, men budskapet var ändå klart.

– En tid av tyst reflektion och ödmjukhet är att rekommendera.

Aftonbladet