JUST NU: Ibrahimovic kör säsongens första fotbollspass

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic genomför just nu säsongens första fotbollspass i tryckande hetta i Barcelona.

- Han ser ut att vara på väldigt gott humör, och gick och skojade med en assistent när spelarna kom ut på planen, säger Sportbladets Markus Eriksson, på plats på träningen.

Iklädda sina rosa träningskläder genomför FC Barcelona just nu säsongens första träningspass på Ciutat esportiva Joan Gamper strax utanför centrala Barcelona. I tryckande hetta kör Pep Guardiola en timmes fotbollsträning med de spelare som är på plats. VM-stjärnorna har fått ytterligare semester, så Zlatan Ibrahimovic är den överlägset största profilen på träningen.

- Han ser väldigt fit ut. Nu precis lyfte han på tröjan så att magmusklerna syntes. Då smattrade det rejält i fotografernas kameror runt omkring, säger Sportbladets Markus Eriksson, på plats på träningen.

30 grader varmt

Mediaintresset är enormt, och 40-talet journalister följer varje steg på träningen. Ytterligare elva tv-bolag filmar Zlatan Ibrahimovic, Gabriel Milito, Maxwell, Keita, och de sjutton spelarna från Barcelonas b-lag som är med. Träningen inleddes klockan nio i tryckande hetta.

- Här är ruskigt varmt, säkert 30 grader. Det är därför de tränar så tidigt. Likadant i kväll när de kör ett andra fotbollspass, säger Markus Eriksson.

Fler än media är dock inte på plats. Träningen är stängd för supportrarna, och det är likadant i kväll. Då får dessutom media bara vara på plats de första femton minuterna.

ARTIKELN HANDLAR OM