”Sven är under övervägande”

Agenten bekräftar Fulham-intresset

FOTBOLL

Sven-Göran Erikssons agent Athole Still bekräftar nu att Sven-Göran Eriksson är intresserad av en flytt till Fulham.

Svensken uppges vara favorit till jobbet och vill tillbaka till Premier League.

– Vi har vetat i flera veckor att Sven är en av de som är under övervägande för jobbet, säger Still till Radio Five Live.

Sven-Göran Erikssons avtal med Elfenbenskusten gick ut efter VM och nu är svensken istället på väg tillbaka till klubbfotbollen. 62-åringen uppges vara favorit till att ta över Fulham efter Roy Hodgson som lämnat för Liverpool.

Inte varit någon kontakt

– Det är en väldigt attraktiv klubb, inte bara för Sven-Göran Eriksson. Men det har inte förekommit någon kontakt. Vi har vetat i flera veckor att Sven är en av de som är under övervägande för jobbet. Men ingen intervju eller diskussion överhuvudtaget, säger svenskens agent Athole Still.

Enligt Still är Eriksson väldigt attraherad av tanken på en revansch i Premier League. Svensken hade hand om Manchester City 2007-2008 men fick sluta efter en, enligt agenten, personlig konflikt med ägaren Thaksin Shinawatra.

Rasar mot City

– Han sparkades, i min ögon, under skandalartade former. Han gjorde ett jobb av världsklass med Manchester City och det var personliga samarbetssvårigheter med Dr Shinawatra som gjorde att han sparkades. Han borde fortfarande vara kvar där.