”Balotelli är klar för Manchester City”

Hade avskedsfest för lagkamrater i helgen

FOTBOLL

Italienske under- och problembarnet Mario Balotelli, 19, är klar för spel i Manchester City.

Det uppger flera italienska medier, bland annat Gazzetta dello Sport, men förnekas av stjärnans agent Mino Raiola.

– Balotelli har inte skrivit på något med Manchester City, säger Raiola.

Foto: ap
Mario Balotelli.

Enligt Gazzettan har Balotelli haft avskedsfest för sina vänner i Italien. På tidningens förstasida i dag citeras han med orden ”Nu drar jag till City”.

Anfallaren har enligt tidningen skrivit på ett femårskontrakt och övergångssumman anges till drygt 290 miljoner kronor, plus extrapengar som kan utgå till Inter beroende på speltid och antal mål för Balotelli i Manchester-klubben. Lönen anges till drygt 38 miljoner kronor per år, cirka 730 000 kronor per vecka. Affären väntas slutföras inom de närmaste dagarna.

Kan möta Inter direkt

Uppgifterna dementeras dock av stjärnans agent Mino Raiola.

– Balotelli har inte skrivit på något med Manchester City och jag tvivlar på att något blir klart inom de närmaste dagarna, säger Raiola.

Balotelli ska enligt Gazzetta dello Sport ansluta till Citys träningsläger i USA på onsdag. På lördag möter laget just Inter i en träningsmatch – kanske spelar Balotelli redan för City då.

Balotelli återförenas i City med förre Inter-tränaren Roberto Mancini, som 2007 lät anfallaren göra Serie A-debut på San Siro.

Tung säsong

Balotellis senaste säsong i Inter blev turbulent. Han har flera gånger haft problem med disciplinen och hamnat i bråk med dåvarande tränaren José Mourinho. Han har också kritiserats av både medspelare och fans och lämnats utanför laget i perioder.

Trots problemen har flera av de största klubbarna uppgetts vara intresserade av Balotelli, bland andra Manchester United, Chelsea och Real Madrid.

ARTIKELN HANDLAR OM