794 miljoner skrämmer inte Manchester City

Saftig prislapp på torres

Foto: Foto: AFP
DYRGRIP Den 26-åriga spanjoren kan få Mancini att slå shoppingrekord. Prislappen är satt till nästan 800 miljoner kronor.
FOTBOLL

Han har redan shoppat loss för 885 miljoner kronor.

Men storspenderaren Roberto Mancini har inga problem att skriva ännu en check – på 794 miljoner kronor.

Nu har Liverpool släppt sin prislapp på Fernando Torres.

Foto: bildbyrån
Shoppar Spenderarbyxorna är pådragna.

Spanjoren Fernando Torres framtid på Anfield är högst osäker.

Slår rekord

I en intervju med The Guardian bekräftar Roberto Mancini att Manchester City är villiga att slå brittiskt rekord i Silly Season-shopping genom att få över Fernando Torres från Liverpool.

Det skulle i sådan fall innebära att City slår – och nästan fördubblar – sitt eget gamla rekord på 369 miljoner kronor, som klubben betalade för att få över Robinho från Real Madrid.

– Torres är en av de bästa målskyttarna i Europa. Han har redan spelat i Premier League i tre år och känner till det bra. Men allt handlar om hans omständigheter, pris och intresse, sa Mancini till tidningen.

Chelsea och Barca intresserade

Två andra lag, Chelsea och Barcelona, uppges också vara intresserade av spanjoren, men har inga möjligheter att betala rekordsumman 794 miljoner kronor som Liverpool begär.

Enligt tidningen försöker Liverpools klubbchef Christian Purslow samtidigt övertala 26-åringen att stanna, men att samtalen hittills inte går särskilt bra.

Den spanske spelaren har i tidigare intervjuer sagt att pengar inte kommer att vara avgörande när han slutligen fattar beslut om sin framtid.