Redknapp räddar en fallskärmsflygande åsna

"Inte första åsnan han värvar"

Foto: GETTY IMAGES/THE SUN
FOTBOLL

Tottenhams manager Harry Redknapp måste ha gjort årets märkligaste värvning i Premier League.

Den 63-årige djurvännen har köpt en åsna från Ryssland efter att den förre ägaren roat sig med att låta 17-åriga Anapka flyga fallskärm 45 meter upp i luften bakom hans motorbåt.

– Om jag får som jag vill skulle jag slänga den där idioten i fängelse, säger Redknapp.

Det är en märklig historia som vi nog måste ta från början. Brittiska tidningen The Sun uppmärksammade åsnan Anapkas öde i Ryssland där ägaren till det 17-åriga djuret roade sig med att låta åsnan flyga fallskärm bakom hans motorbåt, 45 meter över vattnet.

Tidningen bestämde sig för att rädda djuret och hitta en ny ägare till Anapka. De har nu fått svar från Tottenhams manager Harry Redknapp som har bestämt sig för att ta hand om åsnan.

– Om vi bara kan få henne till England ska jag hitta en plats åt henne på en åker där hon kan bo och bli väl omhändertagen, säger Redknapp.

Rasar mot förre ägaren

62-åringen säger att han blev rasande när han fick höra om åsnan.

– Om en människa tvingas göra något mot deras vilja blir den ansvarige personen gripen och tagen till domstol. Djur förtjänar samma skydd. Om jag får som jag vill skulle jag slänga den där idioten i fängelse.

The Sun kan dock inte låta bli att driva lite med hela historien. De konstaterar därför att Harry Redknapp värvat en åsna från Ryssland förut anfallaren Roman Pavlyuchenko.