Bråket som sätter stopp för Fabregas-affären

”Vill du inte sälja ditt hus kommer du inte att förhandla om det”

FOTBOLL

På fredagen höll Barcelona en presskonferens för att presentera den nya sportchefen Andoni Zubizarreta.

Samtidigt passade de på att klaga på Arsenals förhandlingsmetoder i Cesc Fabregas-historien.

Arsenal-tränaren Arsene Wenger svarar nu på kritiken och fastslår att Fabregas inte kommer att byta klubb.

– Om du inte vill sälja ditt hus kommer du inte att förhandla om det, säger han.

Det har varit en av sommarens största snackisar. Cesc Fabregas och hans framtid. Skulle det bli Arsenal eller Barcelona?

Barcelona vill väldigt gärna ha den spanska mittfältaren och enligt flera uppgifter vill även Fabregas byta lag – men Arsenal vägrar.

”Inga förändringar”

På fredagen hade Cesc Fabregas och Arsene Wenger ett privat möte där allt skulle diskuteras. Buden var ganska självklara från Wenger efter mötet.

– Trots alla spekulationer så har ingenting förändrats, säget Wenger enligt nyhetsbyrån AP och förstärker att Fabregas kommer att vara kvar i klubben nästa säsong.

– Tittar du på hans kontrakt så har han fem, sex år kvar.

Tidigare på fredagen hölls det en presskonferens i Barcelona där den katalanska klubben presenterade sin nya sportchef Andoni Zubizarreta.

”Löjligt”

Presskonferensens fokus blev dock Cesc Fabregas och då konstaterade vice-presidenten Josep Maria Bartomeu att relationen mellan dem och Arsenal var fortsatt dålig. Och att de inte uppskattade Arsenals tvära sätt.

Wenger har nu svarat på kritiken och tycker att det är ”väldigt löjligt”.

– Om jag vill köpa ditt hus och du inte vill sälja det, då kommer du inte att förhandla om det. Det är helt normalt, konstaterar han till AP.