Glöm miljardsatsning i Liverpool

”Betalar inte ett pund mer än klubben är värd”

FOTBOLL

Det spekuleras i miljardsatsningar från Liverpools nya ägare.

Men Yahya Kirdi, som är en av budgivarna, tar död på det.

– Jag kommer inte att betala ett pund mer än klubben är värd, säger den syriske affärsmannen.

Kampen om Liverpool går vidare. I förra veckan såg den kinesiska staten genom sitt investmentbolag ut att vara närmast ett köp. Men nu avslöjar den syriske miljardären Yahya Kirdi att han är i långt framskridna förhandlingar med ägarna Thomas Hicks och George Gillet.

Men Kirdi är missnöjd med amerikanernas förhandlingstaktik, och varnar dem nu för att begära ett överpris.

”Jag är inte galen”

– De har tackat nej till två bud från mig sedan de satte upp klubben till försäljning i april. Jag kommer inte att betala ett pund mer för Liverpool än vad klubben är värd. Jag är inte galen, säger han till Bloomberg.

Liverpools ordförande Martin Broughton är den som ska rekommendera en köpare till styrelsen, men han har ännu inte kunnat göra så eftersom ingen av spekulanterna, Kirdi inkluderad, har lyckats visa upp bevis för att pengarna finns.

Lovade

Det kinesiska investmentbolaget lovade tidigare i augusti att Roy Hodgson skulle få 1,65 miljarder kronor att köpa spelare för i sommar, men nu verkar det i stället som att en affär inte kommer att vara klar innan transferfönstret stänger den siste augusti.

– Jag vill ha minst två månader på mig, två månader för att gå igenom allting. Om det visar sig vara okej så har vi en deal. Om inte, så tackar jag för mig, säger Yahya Kirdi.

De amerikanska ägarna är oerhört impopulära på Anfield. Syriern är mån om att inte själv hamna i den sitsen.

– Jag är ingen cancersvulst som är här för att tjäna pengar på Liverpool. Jag har gillat klubben sen jag var liten, och för mig är det inte viktigt att vara ägare. Men vem som än tar över måste vara bra för klubben.

Bank kan ta över

Om Liverpool inte blir sålt före den 6 oktober kan Royal Bank of Scotland ta över. Det är den banken som har lånat ut merparten av pengarna som Hicks och Gillet köpte klubben för.