”Jag funderade på att lägga av”

Carlos Tevez har svårt att hitta tillbaka till glädjen

FOTBOLL

VM-smällen tog hårt.

Nu avslöjar Carlos Tevez, 26, att han varit på väg att sluta efter uttåget i Sydafrika.

- Det är oerhört svårt att hitta glädjen igen, säger han.

Foto: AP
Tevez deppar.

Flytten till Manchester City har blivit en succé. Under debutsäsongen gjorde Carlos Tevez 23 mål på 35 matcher, och i VM var han en av de spelare som fick mest förtroende av Diego Maradona.

Men ändå verkar karriären vara på väg att ta slut.

”Värsta jag upplevt”

– Det är bara ett litet tag kvar tills jag lägger av. Det är svårt att spela fotboll om du inte är lycklig, och efter VM har jag haft oerhört svårt att hitta glädjen igen, säger Tevez till TyC Sports.

Det är inte första gången som argentinaren har hintat om att karriären är på väg att ta slut i förtid. Men efter 0-4 i VM-kvartsfinalen mot Tyskland har det blivit än värre.

– För varje dag som går har jag mindre och mindre lust till att vara i Europa och spela fotboll. Jag drömde om att få återvända till Argentina med VM-trofén, att åka ut var det var det värsta jag upplevt.

Saknar sina döttrar

Med Premier League-starten runt hörnet hoppas ändå Tevez kunna hitta glädjen igen.

- Jag kommer att vara i Europa två-tre säsonger till och sen åker jag hem till Argentina. Under det senaste året har jag inte fått vara med mina döttrar. De växer upp utan mig, och jag känner mig knäckt. Efter VM funderade jag på att sluta, men jag har en stor familj nu och måste fortsätta spela. Men fotbollen ger mig inte samma glädje längre - det är svårt att fortsätta så här.