”Vi diskuterar inte med Aston Villa”

Agenten: Svennis inte beredd gå ner i lön

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson är beredd att gå ner i lön för att få jobbet som Aston Villas nya manager.

Men uppgifterna i engelska medier avfärdas av agenten Lars Sternmarker.

– Varför skulle man gå in i en förhandling med den utgångspunkten?, säger han till Sportbladet.

Rykteskarusellen kring Sven-Göran Eriksson, 62, fortsätter i England.

Efter att svensken tackat nej till en fortsättning som förbundskapten i Elfenbenskusten har han bland annat placerats i Fulham och Aston Villa.

”Inget konkret”

Ändå är allt precis som vanligt enligt agenten Lars Sternmarker.

– Så fort en manager-position blir ledig i ett engelskt lag så drar ryktena igång. Det finns inget konkret bud angående Sven-Göran i nuläget, säger Sternmarker.

– Han har hela tiden sagt att han vill komma till ett lag med ambitioner och det spelar ingen roll om det är ett klubblag eller ett landslag. Svennis är en global tränare.

Avfärdar lönerykte

Daily Mail uppgav under gårdagen att Svennis nu kan tänka sig att sänka sina löneanspråk för att bättra på sina chanser till att bli Martin O’Neills efterträdare i Aston Villa.

Ett påstående Sternmarker avfärdar.

– Vi har ingen diskussion med Aston Villa och det låter ju märkligt om Svennis skulle gå in i en förhandling med ett sådant uttalande hängande över sig, säger han.

FAKTA

SVENNIS TRÄNARKARRIÄR

1977–78 Degerfors, 79–82 Göteborg, 82–84 Benfica, 84–87 Roma, 87–89 Fiorentina, 89–92 Benfica, 92–97 Sampdoria, 97–01 Lazio, 01–06 England, 07–08 Manchester City, 08–09 Mexiko, 2010 Elfenbenskusten.

ARTIKELN HANDLAR OM