Elmander: Han vinner Premier Leagues skytteliga

”Jag gillar honom”

Javier Hernandez, Dimitar Berbatov och Ryan Giggs.
FOTBOLL

Tungt med målskyttet och sista säsongen på kontraktet.

Men Johan Elmander tror på sig själv. Och på Dimitar Berbatov.

– Jag gillar honom. Släpper det för honom så kan han bli riktigt farlig i skytteligan.

Foto: AP
Johan Elmander jagar West Hams Alessandro Diamantini i en PL-match i september förra året.

Det är i en intervju med TT som Johan Elmander pratar om den säsong som kan bli hans sista i Boltontröjan. De två senaste åren har varit tunga, och till nästa sommar går kontraktet ut.

– Jag har ett år kvar på kontraktet och trivs. Men just nu pratar vi inte om en förlängning. Vi får se vad som händer, säger han.

Lång torka

Måltorkan har varit lång och tung. Under 2010 har han bara gjort ett mål i FA-cupen (Sheffield United, 23 januari), ett mål i ligan (Wigan, 13 mars) och ett mål i landslaget (Wales, 3 mars). Men under nye managern Owen Coyle har han fått mycket förtroende.

– Absolut. Han gillar hur jag spelar och hur jag är som person, att jag alltid krigar. Det är det som tagit mig hit - att jag krigar, kämpar och jobbar för mina lagkamrater. Vi har hittat varandra bra. Coyle är en positiv man som vill spela fotboll, och fortsätter jag kriga så kommer jag få chansen, säger Elmander.

När Bolton i morgon inleder Premier League-säsongen hemma mot Fulham så lär Johan Elmander vara på planen.

”Bland de tio”

– Målsättningen i år är att vara bland de tio främsta. Vi har material för det. Ligatiteln står mellan Chelsea och Manchester United. (Manchester) City kommer underifrån, men det beror på om de får ihop laget.

Arsenal och Tottenham nämns inte, men Elmander tror på Liverpool som en utmanare.

– Jag vet inte om man kan kalla Liverpool för en dark horse, men får Fernando Torres vara hel så håller jag dem som det. Det var ju ett tag sedan de vann.

”En liten outsider”

Han hoppas att målskyttet ska lossna, och skojar om sig själv som en blivande skytteligavinnare.

– Förhoppningsvis kan jag vara med där uppe och nosa. Men en liten outsider är Dimitar Berbatov i Manchester United. Släpper det för honom kan han bli riktigt farlig.