Gerrard försöker locka spansk stjärna

Aktuell för Englands landslag

FOTBOLL

Steven Gerrard säger till Talksport att han gärna vill att spanske Mikel Arteta börjar spela för det engelska landslaget.

Evertons mittfältsstjärna skulle kunna bli aktuell för ett nationsbyte om han själv vill.

– Det finns inget jag hellre skulle vilja än att se Mikel Arteta tillgänglig för England, säger Gerrard.

Foto: AP

Mikel Arteta hyllas stort i England för sina insatser i Evrton men har än så länge inte fått chansen i det spanska a-landslaget. Nu hoppas Liverpools lagkapten Steven Gerrard att rivalens nyckelspelare ska bli hans lagkamrat i det engelska landslaget.

”Vill självklart det”

– Man vill spela med de bästa och om han skulle göra England bättre vill jag självklart att det ska ske, säger Gerrard till Talksport.

Arteta har bara representerat Spanien på ungdomsnivå och kan, eftersom han bott i England i mer fem år, nu välja att byta landslag. 28-åringen har själv inte uttalat sig i frågan men Gerrard hoppas att förbundskapten Fabio Capello ställer frågan.

Nobbade Almunia

– Det händer i de flesta landslag att det kommer upp spelare som egentligen inte kommer därifrån. Men det är upp till honom. Det är egentligen Fabio Capello som ska vara på det men för mig är han en framträdande spelare.

Capello har tidigare nobbat spanske målvakten Manuel Almunias intresse att spela för England med motiveringen att ”han är spansk för mig”.