Harts succé kan tvinga bort Given

Sägs vara på väg till Arsenal

Foto: afp
FOTBOLL

LONDON/STOCKHOLM. Joe Harts succé kan tvinga bort Shay Given från Manchester City.

I dag uppger brittisk press att irländaren är på väg till Arsenal.

– Jag hoppas att Shay stannar hos oss, säger Citys manager Roberto Mancini.

Foto: ap
Shay Given.

Det är rätt okej att heta Joe Hart just nu.

I veckan fick han Fabio Capellos förtroende att vakta Englands mål mot Ungern och i går petade han Manchester Citys förstaval under förra säsongen, Shay Given, i premiärmatchen mot Tottenham.

Och 23-åringen, som är tillbaka på Eastlands efter utlåningen till Birmingham i fjol, kunde knappast ha skickat en bättre signal till managern Roberto Mancini.

”Vi var fantastiska”

Under den första halvleken växte Citys keeper till en vägg i målet: Jermain Defoe hade flera jättechanser, Tom Huddlestone och Benoit Assou-Ekotto varsina – men Hart stod i vägen varje gång.

– Vi var fantastiska och skapade en massa chanser men vi kunde bara inte göra mål på en målvakt som var i suverän form. Hart ska ha all kredit, för hade vi fått de mål vi förtjänade i första halvlek hade matchen varit avgjord, säger Tottenhams manager Harry Redknapp till BBC.

Roberto Mancini justerade sitt City i pausvilan, bytte ut nyförvärvet Aleksandar Kolarov till förmån för Pablo Zabaleta och fick bättre grepp om Tottenham.

Matchen förblev mållös och Mancinis beslut att peta Shay Given visade sig vara ett klockrent val.

”En stor målvakt”

Men efteråt vägrade italienaren att säga vem som är hans förstemålvakt.

– Jag valde Joe Hart men är väldigt glad över att ha Shay Given i mitt lag. Han är ett stort namn och en stor målvakt men jag har pratat med honom och han respekterar mitt beslut, säger Mancini.

Given fick beskedet om att han inte skulle spela mot Tottenham sent på fredagskvällen och har tidigare varit tydlig med att han inte vill stanna i ett lag där han inte är förstavalet.

Ersättare för Schwarzer

Daily Star Sunday beskriver hur han redan före gårdagens match under uppvärmningen slet bort tejp från sina fingrar och kastade på marken, märkbart störd över att inte få spela. Enligt tidningen är han nu aktuell för Arsenal om lagets köp av Fulhams Mark Schwarzer inte går igenom.

News of the world skriver att även Fulham är intresserade av Given om Schwarzer lämnar klubben.

– Det är fortfarande 20 dagar tills transferfönstret stänger och jag respekterar vilket beslut Shay än kommer att ta. Men jag hoppas att han stannar, säger Mancini.