”Det höjer ens självförtroende”

Sebastian Larsson om succén i PL-premiären

FOTBOLL

Först såg en irländsk skalle ut att ha kostat dem matchen.

Sen gav en svensk högerfot Birmingham premiärpoäng mot Sunderland.

– Två assist i premiären – det höjer ens självförtroende, säger Sebastian Larsson.

Larsson.

Sebastian Larsson, 25, har gått igenom ännu en sommar omgärdad av flyttrykten.

Men när Birmingham i går inledde säsongen borta mot Sunderland var Eskils­tunasonen managern Alex McLeishs förstaval till höger på mittfältet.

– Det är bra konkurrens i laget, särskilt på mittfältet. Men jag har känt tränarens förtroende under hela försäsongen så det känns bra att vi är igång nu, säger Larsson.

Felaktigt dömd straff

I första halvlek såg dock varken svensken eller någon annan i Birmingham ut att ta chansen.

Stephen Carr fällde klumpigt Fraizer Campbell och Sunderland fick en, felaktigt dömd, straff som Darren Bent satte 1–0 på.

Birmingham slog långa bollar utan riktning, slarvade i sitt kortpassningsspel och kom aldrig riktigt in i matchen.

När hemmalagets Lee Cattermole visades ut innan paus såg man ut att ha löst en biljett tillbaka in i den – men tio minuter in i andra halvlek nickade Carr in 2–0 i eget mål.

– Då kändes det riktigt tungt. Vi bjöd dem på två mål och hamnade i en rejäl uppförsbacke, men efter utvisningen började vi i alla fall att rulla bollen längs backen, säger Sebastian Larsson som hamnade ­högre upp i banan när ­Birmingham fick ordning på offensiven.

”Nöjda med oavgjort”

Och väl där började en av ligans mest precisa inläggsfötter leverera.

Efter en hörnvariant i den 77:e minuten nådde Larsson skallen på Scott Dann. Tio minuter senare slog han frisparken till Liam Ridgewells kvitteringsmål.

– Vi får vara nöjda med oavgjort med tanke på hur matchen såg ut och för egen del är det självklart kul att ligga bakom båda målen. Det är viktigt att ta chansen och visa att man vill fortsätta spela från start.