”En skandal om vi inte vinner ligan”

Glöm tålamod och ung trupp – nu kräver Wenger resultat

FOTBOLL

Det har varit en ung trupp på tillväxt och Arsene Wenger har manat kritikerna till tålamod.

Men i år ska det ske.

60-åringen kräver nu att ynglingarna i Arsenal skjuter hem titeln till London.

– För mig är deadlinen den här säsongen, säger Wenger.

Foto: ap
Wenger.

Arsenals fans har i flera år kastat avundsjuka blickar mot ligavinnare som Chelsea och Manchester United. Samtidigt har manager Arsene Wenger envetet värvat ungt och manat till lugn och tålamod. Men nu är tongångarna annorlunda.

”Är vårt enda mål”

– Skulle du vilja sluta tia i ligan och säga att du vann Ligacupen? Nej. Så för mig är deadlinen den här säsongen. Om vi inte vinner ligan tycker jag att det är en skandal, säger Wenger enligt News of the World.

60-åringen kräver nu att The Walcott (21 år), Cesc Fabregas (23), Robin Van Persie (27), Samir Nasri (23) och de andra nyckelspelarna i Arsenal tar det sista steget i sin utveckling och ordnar titeln till klubben.

– Framgång är att förbättra sig från förra året och det är att vinna ligan. Det är vårt enda mål. Vi vet att folk kräver mer från oss och vi är redo att ge mer. Men den enda framgången vore att vinna ligan, säger Wenger till Arsenals hemsida.

”Törstar efter framgång”

Första hindret på vägen är Liverpool som i dag väntar på Anfield klockan 17:00. Men det är bara ett litet steg mot målet för Wengers mannan. För det är inte länge några tvivel: Det unga Arsenal ska nu vara mogna nog att leverera.

– Du kan inte sluta trea och sedan säga säsongen efter att du vill hamna efter igen. Vi är ett ungt lag och utvecklingen är naturlig – ambitionen finns där. Vi törstar efter framgång.

FAKTA

Trupperna:

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Agger, Aurelio, Lucas, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Cole, Jovanovic, Torres, Babel, Cavalieri, Kyrgiakos, Rodriguez, Kelly, Pacheco, Aquilani, Poulsen

Arsenal: Almunia, Clichy, Koscielny, Vermaelen, Sagna, Wilshere, Diaby, Nasri, Walcott, Arshavin, Chamakh, Fabianski, Gibbs, Eboue, Frimpong, Rosicky, Emmanuel-Thomas, Lansbury, van Persie, Fabregas, Denilson, Song