”Torres kan få problem länge”

Blir Hodgsons första stora prövning

FOTBOLL

Roy Hodgson lever sin dröm när han nu tagit över som Liverpools manager.

Men inför söndagens ligapremiär mot Arsenal har britten ett stort dilemma: chansa eller spara Fernando Torres?

– Det finns en motiverad oro att han kan bli borta längre om han spelar, säger Hodgson enligt AP.

Foto: AP

Vi känner igen problematiken från förra året då Rafa Benitez flera gånger brottades med frågan. Nu har nye managern Roy Hodgson ärvt dilemmat om han ska våga spelare superstjärnan Fernando Torres.

Experterna oroliga

Spanjoren brottas fortfarande med sina knäproblem men kan spela om det behövs. Något som mycket väl kan bli fallet i söndagens tuffa seriepremiär mot Arsenal.

– Fernando har gjort oerhörda ansträngningar för att bli frisk och redo för Premier League och han har en chans att spela men våra experter har samtidigt sagt att han i en idealisk värld skulle få en längre tid att förbereda sig på. De är med rätta oroliga eftersom han, om han spelar för tidigt, kan återfå sina knäproblem och bli borta en längre tid, säger Hodgson.

”Ska vi ta risken?”

Så var blir då managerns beslut? Hodgson lämnade fans, press och experter med att själv ställa sig frågan alla ställer till honom.

– Ska vi ta risken att spela honom för tidigt eller vill vi hålla tillbaka honom och istället sätta in honom i ett mer ansträngande försäsongsprogram?

Svaret kommer klockan 17.00 när Liverpool tar emot Arsenal på Anfield.