Reinas blunder gav Arsenal poäng

Oavgjort i toppmötet på Anfield

FOTBOLL

Här krossas Roy Hodgsons drömstart med Liverpool.

I den 90:e minuten sjabblar Pepe Reina in en boll i eget mål.

– Pepe är väldigt besviken just nu, säger Hodgson.

Inför en säsong där Manchester City miljardrustar och Tottenham kvalar till Champions League nämns inte längre Liverpool som den främsta utmanaren till Chelsea, Man United och Arsenal.

Nye managern Roy Hodgson dömde själv ut sitt lags chanser häromdagen – och i premiärmatchen mot Arsenal hemma på Anfield talade inte mycket för Liverpool efter den första halvleken.

Gästerna hade varit det bättre laget, Liverpool trögt och strax före paus också reducerat till tio man efter Joe Coles tuffa satsning på Laurent Koscielny.

Chamakh kvitterade

Ett alldeles för hårt domslut enligt Hodgson.

– Det fanns ingen intention från Joe Cole att skada spelaren, han slängde sig bara för att täcka passningen. Men domarna ser ofta den typen av situationer som värre än vad de är, säger Liverpools manager.

Utvisningen till trots satte Liverpool fart direkt i andra halvlek.

Javier Mascherano bröt ett uppspel och serverade David N’Gog i straffområdet. Fransmannens avslut i första krysset var kliniskt – hemmalaget var i ledning.

– Ett underbart mål. Han tog vara på chansen på ett suveränt sätt, berömmer Hodgson.

”Väldigt besviken”

Ett heroiskt Liverpool såg sen ut att kunna ge sin nye manager tre blytunga poäng i premiären.

Men i slutskedet fick han i stället se sin målvakt skänka bort två.

Med 89,35 på matchuret lyfte Tomas Rosicky in bollen till Arsenals nyförvärv Marouane Chamakh. Marockanen tryckte bollen i stolpen och när Pepe Reina vände sig om för att ta hand om returen stötte han den i eget mål.

– Pepe Reina är väldigt besviken, men jag tycket att han gjorde bra ifrån sig med tanke på hans problem med sin axel. Det var ett tungt slut på matchen men vi är stolta över vår insats, säger Hodgson. Oskar Magnusson