Carragher: Cole är redan som en Gud

Pool-ikonen hyllar nyförvärvet – trots röda kortet i premiären

Foto: BILDBYRÅN
Ligapremiären i nya klubben slutade med rött kort för Joe Cole.
FOTBOLL

Stjärnförvärvet Joe Cole fick en tuff start i Liverpool – rött kort efter en halvlek och avstängning i tre ligamatcher.

Men idiotkapningen ska inte ha påverkat fansens bild av Cole.

– Joe har lyft hela staden. Han är redan som en Gud här, säger Jamie Carragher.

Få känner Liverpool bättre än vice-kaptenen Carragher, 32. Backstjärnan debuterade i klubben 1996 och vet vad som krävs för att få de kräsna fansens gunst.

Och enligt Carragher har Joe Cole redan liknats vid en frälsare hos Liverpoolsupportrarna. Detta efter en premiärmatch som slutade med rött kort och tre matchers avstängning.

”Hade räckte med gult”

– Jag är så besviken för hans skull att premiären slutade som den gjorde. Sådana tacklingar ser vi hela tiden. Jag tycker att det hade räckt med gult kort, säger Carragher till MirrorFootball.

– Men Joe har redan lyft hela staden, inte bara i omklädningsrummet utan hela samhället. Han bor i stadens centrum och får lyckönskningar hela tiden. Han är redan som en Gud hos fansen.

Gör ligacomeback mot United

Carragher är säker på att Cole kommer att lyfta Liverpool som lag:

– Joe är en spelare som andra älskar att spela med. Fernando (Torres) är van vid att få bollar serverade av Stevie (Gerrard). Nu har han både Stevie och Joe. Joe bidrar med sådant vi saknade förra säsongen.

Efter utvisningen dröjer det nu till den 19:e september innan Cole får ett nytt försök i ligan med sitt nya lag – då Liverpool reser till Old Trafford för säsongens kanske svåraste bortamatch. Innan dess får den förre Chelseastjärnan nöja sig med spel i Europa League, där Pool kvalar mot turkiska Trabzonspor.

ARTIKELN HANDLAR OM