Glenn Hyséns råd: Ta chansen, kör för fan!

Den gamle lagkaptenen vill se Ola Toivonen i Liverpool

FOTBOLL

Ola Toivonen, 24, uppvaktas av Liverpool.

Rådet från en gammal, svensk Pool-kapten är inte speciellt svårt att tyda.

– Testa, herregud. Ta chansen, kör för fan, säger Glenn Hysén.

Sportbladet skriver i dag om att Liverpool har lagt ett bud på Ola Toivonen, vår kanske hetaste svensk i Fotbollseuropa just nu.

Den engelska toppklubben är beredda att betala 130 miljoner kronor för den svenske anfallaren som öst in mål under säsongsupptakten i Holland.

Huvudpersonen själv har inte uttalat sig om budet och i skrivande stund sitter Toivonen på ett plan på väg till Novosibirsk för en kvalmatch till Europa League på torsdag.

Ingen vet om han själv lockas av en flytt till England och Premier League.

"Hoppas att det blir av”

Glenn Hysén är den ende svensken som har spelat A-lagsfotboll för Liverpool. Han var lagkapten i klubben och spelade där 1989-1992.

Hysén har läst nyheten om Liverpools intresse för Toivonen och han hoppas att affären blir av.

– Jag hoppas att det blir något, Liverpool är en klubb han kommer att trivas i, säger han.

Trivas är en sak – platsa och prestera en annan?

– Det är stor skillnad på den holländska ligan och Premier League men Ola ser jäkligt bra ut just nu och jag tror att han är en spelartyp som Liverpool behöver.

– Just den rollen som Ola har, som släpande forward, skulle behövas. Man behöver inte ha någon speedkula där, utan någon som är smart och kan ligga i vakuumet mellan mittfältet och anfallet och styra.

Vad talar för att Toivonen kommer att lyckas i Liverpool, om affären blir av?

– Han har alla kvalitéer som behövs. Han är PSV:s klart lysande stjärna nu. Den stora frågan är väl om han klarar av tempot. Det skulle hur som helst vara väldigt intressant att se honom i den rollen i Liverpool.

Så Glenn Hyséns råd lyder?

– Får han chansen så... Testa, herregud! Jag skulle gräma ihjäl mig om jag inte tagit en sådan chans. Ta chansen, kör för fan, det är inget att tveka på.

Klart och tydligt, som vanligt.

ARTIKELN HANDLAR OM