Elfsborg har hittat bristerna

Haglund: Kommer inte visa
någon överdriven respekt

FOTBOLL

NEAPEL. Elfsborg har hittat Napolis brister.

Magnus Haglund höll inte igen sin optimism:

– Vi siktar på att göra ett mål eller flera, säger Elfsborgstränaren.

Magnus Haglund.

Ett kokande Stadio San Paolo väntar Elfsborg sent i kväll.

– Vi har sålt 30 000 biljetter i förköp. Vi tror på över 50 000 åskådare, säger Napolis presschef Guido Baldari till Sportbladet.

I går kväll tränade Elfsborg på San Paolo och Magnus Haglund mötte svensk och italiensk media.

– Jag vill ha ett resultat med mig som ger oss en bra chans att avgöra det här hemma i Borås där vi är väldigt, väldigt starka. Där har vi slagit Braga och Lazio och där vi har spelat 19 matcher utan att förlora.

Erfarna

– Vi kommer stå upp ordentligt. För oss är det viktigt att göra ett mål eller flera.

Sedan motiverade Elfsborgstränaren varför han tror att hans lag kommer lyckas:

– Vi har ett erfaret lag som inte kommer visa någon överdriven respekt. Vi har en målskytt (Denni Avdic) längst fram som gör oerhört mycket mål. Om han får två chanser så kommer han göra ett mål. Vi har Sveriges bäste assisterande tränaren i Peter Wettergren som har studerat Napoli och lagets 3–4–2–1-system.

Fina ytor

– De spelar med Dossena och Maggio på varsin kant och de löper kopiöst med maximal spelbredd. De tre anfallarna spelar ganska centrerat. Om vi vinner bollen i gynsamma lägen finns det fina ytor och vi kan ge Napoli problem, säger Wettergren.

Haglund:

– Napoli omsätter tio gånger mer än Elfsborg och de är skyhöga favoriter. Det vore ett jättelikt misslyckande för Napoli om de inte klarar av det här.