Ireland angriper City efter övergången

”Jag tror inte att lojalitet finns i någons tankar
i Manchester City”

FOTBOLL

Han var en del i affären när James Milner gick till Manchester City.

Nu sågar Stephen Ireland sin gamla klubb.

– Jag tror inte att lojalitet finns i någons tankar i Manchester City. Jag kände att jag var på tur att lämna. Många spelare känner så, speciellt de egna produkterna, säger han till The Guardian.

Foto: bildbyrån
Ireland i Citys tröja.

Stephen Ireland var tidigt en spelare som ryktades vara på väg bort från Manchester City när de värvade som värst. Först ville han stanna och kämpa för sin plats, men han insåg snabbt att det inte var någon idé.

– Jag tycker att det var väldigt orättvist. Alla spelare vet att jag var den första på plats på träningen och den första att lämna. Jag jobbade hårdast och hade alltid bäst resultat på testerna. Om han (Mancini) stod och såg på förstår jag inte hur han inte kunde se det.

Del av betalningen

När Manchester City till slut gjorde klart med Aston Villa-spelaren James Milner blev Ireland en del av betalningen. Men i början såg det ut att inte bli någon affär, för det ryktades i brittisk press att irländaren krävde att City skulle betala honom ett miljonbelopp för att flytta.

Nu verkar han dock ganska nöjd med övergången.

– Jag har verkligen landat på mina fötter här. Jag tror att det är en familjeklubb och att det kommer locka fram det bästa ur mig. Jag är faktiskt chockad över hur bra det är. Till och med de unga killarna är artiga. I City var det inte så. Där kom de in med klockor värda 10 000 pund och gick runt som om de spelat 200 Premier League-matcher.

Sågar Mancini

Ireland avrundade sin kritik med att stapla upp sex punkter, till The Guardian, som kritiserade sin gamla klubb, bland annat påstår han att Mancini inte har någon relation till någon av sina spelare.

FAKTA

Irelands sex sågningar

Han varnar James Milner att han kommer få en chock om han tror att gräset är grönare i City.

Han påstår att Mancini inte har någon relation med någon av sina spelare.

Han påstår att han är lika bra, om inte bättre, som någon av de nya värvningarna.

Han anklagar Citys unga spelare att bära klockor värda 10 000 pund och uppföra sig som Premier League-stjärnor.

Han beskriver City som en klubb där lojalitet inte existerar.

Han tycker att Mancinis kritik mot hans attityd är orättvis för han är "den bästa spelaren på träningarna".