”Bra att han skadade sig”

Ferguson: Han måste växa upp

FOTBOLL

Brassen Anderson värvades till Manchester United för över 200 miljoner kronor 2007.

Efter tre år utan att slå igenom kritiseras nu 22-åringen för sin attityd av managern Alex Ferguson.

– Han har inte mognaden att förstå att vi jobbar med en trupp här vilket är ett problem för mig, säger Ferguson till The Guardian.

Foto: AP
Anderson med förre lagkamraten Cristiano Ronaldo.

Anderson skrevs upp som Manchester Uniteds framtid närt han värvades från Porto för över 200 miljoner kronor för tre år sedan. Men mittfältaren har haft svårt att ta en plats i storklubben och kritiseras nu av managern Alex Ferguson.

Ville lämna United

– Han vill spela varje match och träna varje dag. Han har inte mognaden att förstå att vi jobbar med en trupp här vilket är ett problem för mig. När han väl förstår det kommer han att bli en fantastisk spelare, säger skotten.

Ferguson avslöjar nu att det gick så långt att 22-åringen själv sade att han ville lämna klubben i vintras.

– Förra säsongen pratade han om att lämna eftersom han inte fick spela varje match. Han måste mogna.

”Bra att han varit skadad”

Klubben var också nära att komma överens med franska Lyon om att låna ut Anderson. Affären föll dock när 22-åringen i februari i år ådrog sig en korsbandsskada.

– Det kanske är bra att han varit skadad under en tid eftersom han i lugn och ro har kunnat se över sin situation i Manchester United. Skadan lugnade stormen inom honom. Han kom tillbaka till träningsanläggningen och sade till mig att ”jag är redo”. Det är fantastiskt att se från en så ung spelare och han kommer att få sin chans.

ARTIKELN HANDLAR OM