”Jag har inte tvivlat på honom en sekund”

Boltons tränare hyllar Elmanders karaktär

FOTBOLL

LONDON. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Nu får Boltons manager Owen Coyle betalt för sin förtjusning i Johan Elmander.

– Jag har gillat honom från dag ett. Han är en excellent spelare och en bra grabb, säger Coyle till Sportbladet.

Foto: getty images
Boltons tränare Owen Coyle var naturligtvis nöjd med Elmanders insats.

Elmanders succé mot West Ham kändes som en slags förlösning för alla – för Johan själv, för lagkompis­arna och för Owen Coyle.

Det var hjärtliga kramar och många high fives när Johan gick av planen i den 85:e minuten. Bolton hade då en säker 3–1-ledning och det var den svenske anfallaren som hade avgjort alltihop. Elmander nickade fram till första målet, gjorde det andra och tredje själv.

”En väldigt bra grabb”

Efter att ha gjort fem mål under sin första ligasäsong och bara tre i fjol är han plötsligt stekhet igen. Det är ju som alla vet nästan bara fullträffarna som räknas om man är anfallare i Premier League. Tjatet om Elmanders måltorka har gått på nerverna hos alla inblandade.

– Men jag sa till Johan efter premiärmatchen (0–0 mot Fulham) att om han bara fortsätter jobba som han gör, om han visar samma genom­gående höga kvalitét i spelet, då kommer det att lossna även i målskyttet. Och i dag fick han sin belöning. ­Johans självförtroende kommer att växa nu. Jag har inte tvivlat på honom en sekund som spelare och han är dessutom en väldigt bra grabb. Jag är glad för hans skull, säger Coyle.

Den 3 september spelar Sverige EM-kval mot Ungern och Elmander ska förstås vara med – men om Erik Hamrén tar ut honom i startelvan blir det troligtvis på högersidan. I går ­visade Owen Coyle med sitt 4-4-2 att Elmander duger ­utmärkt som targetplayer, framspelare och avslutare också i anfallsposition. Kan vara bra att veta, så att ­säga.