VM-flopparna tar revansch

Ny 6–0-kross av Chelsea: ”Playstation-fotboll”

FOTBOLL

Nicolas Anelka, John ­Terry och Didier Drogba har alla gemensamt att deras lag och de själva floppade i VM.

Nu tar de gruvlig revansch i Premier League. Först vann Chelsea med 6–0 mot West Bromwich. I går vann de med samma siffror mot Wigan.

– Vi gjorde sex mål med hade det jobbigt i första halvlek, säger Didier Drogba till AP.

Foto: afp
Malouda (mitten) firar ett av sina mål med övriga laget.

12–0 i målskillnad på två matcher. Det är Chelseas ­facit efter att ha slagit West Bromwich och Wigan med 6–0. Laget har flera spelare som gjort ett svagt VM, men som nu tar revansch i ligan.

– Det är omöjligt att säga att vi alltid ska göra sex mål i en match. Det här är inte riktig fotboll. Det är Playstation-fotboll, säger Carlo Ancelotti till klubbens hemsida.

Nicolas Anelka gjorde, precis som Florent Malouda, en dålig turnering i Sydafrika och skickades hem efter att ha sagt grova saker till förbundskaptenen Raymond Domenech. I går gjorde han två mål för Chelsea – ett på en omställning.

– Vi har en hel del färdigheter. Nu är vår bästa att vi har ett fantastiskt kontringsspel. Vi har anfallare som är snabba, så när vi får utrymme blir det svårt för motståndarna att kontrollera oss, säger Ancelotti till klubbens hemsida.

Drogba: Jobbigt

Didier Drogba kunde inte motsvara de förväntningar som ställdes på honom under VM. Han var blek. På de två första matcherna i Premier League har han gjort tre mål och spelat fram till lika många.

Att Chelsea skulle vinna med 6–0 i går borta mot Wigan kunde inte många se till en början. Wigan hängde med bra och efter en halvlek stod det bara 1–0 till bortalaget.

– Vi gjorde sex mål men hade det jobbigt i första halvlek. Faktumet att vi gjorde två snabba i början av andra gjorde att vi kunde lugna ner oss, säger Didier Drogba till AP.

FAKTA

Spelarna som tagit revansch

Didier Drogba, Chelsea

Gjorde inte ett jättedåligt VM, men han borde ändå ha presterat bättre. I Premier League däremot är han glödhet. Tre mål i första matchen och tre framspelningar i andra.

Nicolas Anelka, Chelsea

Skickades hem från VM efter utbrottet mot Raymond Domenech. Nu är han avstängd från det franska landslaget. I går fick han en liten revansch med två mål.

Florent Malouda, Chelsea

Var kanske den som spelade mest stabilt av alla av fransmän i VM. Det säger dock inte så mycket – Frankrike var usla. I Chelsea har han gjort tre mål på tre matcher.

Salomon Kalou, Chelsea

Var osynlig i Sydafrika. Han hade inte samma press på sig som Drogba, men var ändå en av de spelarna som var tvingade att kliva fram. Gjorde två mål i går mot Wigan.

John Terry, Chelsea

Såg ovanligt darrig ut under VM, något man inte är van att se. Väl tillbaka i klubblaget är han återigen säkerheten själv. Var dock grinig i går och verkade vilja hämnas på N’Zogbia.

Frank Lampard, Chelsea

Bildade tillsammans med Barry och Gerrard ett trögt engelskt mittfällt. Tog inte samma initiativ som han brukar göra. Har startat säsongen i London helt okej med ett mål.

Peter Odemwingie, West Bromwich

Sågs inför VM som en stjärna i Nigeria, men fick lite speltid. Kritiserade sedan Lagerbäck. Skrev på för WBA i veckan och firade det med att avgöra mot Sunderland.

Theo Walcott, Arsenal

Borde inte vara med på den här listan på grund av att han var petad från VM-truppen. Men i går tog han en gruvlig revansch genom att göra tre mål när Arsenal slog Blackpool med 6-0.

Abou Diaby, Arsenal

Spelade samtliga matcher för Frankrike i VM, men övertygade inte. I går mot Blackpool visade han att han utvecklats sen förra året och gjorde även ett mål.