”City har inte en enda bra back”

Buffon totalsågar "köplaget"

FOTBOLL

Juventus målvakt Gianluigi Buffon säger att han är glad att han nobbade intresset från Manchester City för några år sedan.

32-åringen sågar istället engelsmännens lagbygge fullständigt.

– Jag har en känsla av att de bara köper fantastiska spelare just för köpandets skull, säger Buffon enligt brittiska Daily Star.

Foto: getty images
Gianluigi Buffon.

Gianluigi Buffon har länge räknats som en av världens bästa målvakter. Kvalitéer som hårdsatsande Manchester City drömde om att få in i sitt lag avslöjar italienaren.

Glad att han nobbade

– Jag vet att Manchester City var intresserade av mig för ett par år sedan och, även om jag aldrig var nära att skriva på, kan jag se nu att jag tog helt rätt beslut, säger Buffon.

Italienaren dömer i stället ut Roberto Mancinis lagbygge fullständigt. Det är framför allt försvararna Jerome Boateng, Aleksandar Kolarov, Joleon Lescott, Kolo Toure, Pablo Zabaleta, Wayne Bridge, Vincent Kompany och Micah Richards som får en rejäl känga av målvakten.

– De har värvat några fantastiska spelare men jag har en känsla av att de bara köper fantastiska spelare just för köpandets skull.

Överraskad av Mancini

– Carlos Tevez, David Silva, Yaya Touré och några andra skulle kunna gå in i vilket lag som helst i världen. Men de har inte en enda försvarare som skulle komma i närheten av Juventus, Real Madrid, Barcelona eller Manchester Uniteds lag.

32-åringen säger att han tvivlar på att Manchester City kommer att nå några högre höjder just med tanke på deras försvar.

– Bra lag byggs alltid bakifrån och jag är väldigt överraskad att de inte försöker att göra det med tanke på att deras coach är italienare.

ARTIKELN HANDLAR OM