Blir rådgivare åt Alex Ferguson

”Bjärred” får drömjobb i Manchester United

FOTBOLL

Han har nämnts som en framtida sportchef i Malmö FF men Patrik Anderssons nya klubbadress smäller betydligt högre än så.

39-åringen har anlitats som scout åt Manchester United och ska ge managern Alex Ferguson råd kring potentiella värvningar från Skandinavien.

– Nu siktar jag på det här och ser fram emot en härlig utmaning med Manchester United, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: BILDBYRÅN
Patrik Andersson.

Han har representerat Bayern München och Barcelona och spelat i flera av världens bästa ligor. Nu ska Patrik Andersson hitta framtidens stjärnor åt storklubben Manchester United.

”Ett väldigt ärofyllt uppdrag”

39-åringen har anställts av United för att bevaka den Skandinaviska fotbollen åt klubben och ge råd till Alex Ferguson om intressanta spelare.

– Jag ska vara klubbens representant och bevaka dess intressen, särskilt i Skandinavien. Dessutom har jag en rådgivande roll och lämnar ”second opinions” på alla värvningar. Jag får möjlighet att se fotboll och för mig är det här ett väldigt ärofyllt uppdrag, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Hur gick det till när du kom i kontakt med United?

– Det vill jag inte exakt gå in på, men det handlar förstås om förtroende. Jag har ju spelat på den här nivån, inom Barcelona och Bayern München. Flaskhalsen är ganska trång och det krävs oerhört mycket att lyckas i dagens toppfotboll. Då vet United att jag kan se om en spelare har vad som behövs. De eftersöker ju någon som kan höja blicken och se helheten.

Stora meriter

Den föredetta mittbacken gjorde 96 landskamper för Sverige och har bland annat ett VM-brons och en titel i Champions League på meritlistan. Något som nu hjälpt ”Bjärred” till ett nytt drömjobb.

– Det är ju lite skillnad om man själv har varit ute på planen i skarpt läge och spelat de stora matcherna i bra ligor, jämfört med någon som kanske inte har samma erfarenheter med sig.