Messi: Han kan bli årets spelare

Newcastle-stjärnan hyllas efter storsegern

FOTBOLL

Newcastle bjöd hemmapubliken på stor show när Premier League var tillbaka på St James Park.

Joey Barton gjorde ett drömmål och Andy Carroll ett hattrick i 6-0-segern mot Aston Villa.

Men det är en annan hemmaspelare som nu hyllas stort av världens bästa spelare Leo Messi.

– Jag vet att ni har killar som Rooney, Fabregas, Torres och många fler stjärnor. Men Jonas Gutierrez är precis lika bra som dem, säger Messi till Daily Star.

Foto: GETTY IMAGES

Matchen på St James Park kunde dock ha fått en helt annan utveckling. Aston Villa fick en straff redan efter drygt åtta minuter men norrmannen John Carew sköt högt, högt över. Efter det handlade allt om Newcastle.

Drömmål av Barton

Joey Barton bombade in ledningsmålet, kaptenen Kevin Nolan gjorde två mål och 21-årige Andy Carroll gjorde ett hattrick i 6-0-segern. Men det är en annan spelare som världens bästa spelare har fått upp ögonen för.

Yttermittfältaren Jonas Gutierrez hyllas av landsmannen Leo Messi som en av Premier Leagues absolut bästa spelare.

– Premier League har inte sett det ännu men Jonas är en av de bästa spelarna i ligan. Jag vet att ni har killar som Rooney, Fabregas, Torres och många fler stjärnor. Men Jonas Gutierrez är precis lika bra som dem, säger Messi.

”Masken kommer komma”

27-åringen kanske mest känd för att fira sina mål med att dra på sig en spindelmannen-mask. Men Messi tror att den engelska publiken i år kommer att få se Gutierrez fulla kunskap.

– Jag tror att masken kommer att komma upp ett antal gånger den här säsongen men hans riktiga talang är att skapa målen. Om Newcastle har en eller två bra anfallare tror jag att de kan få en riktigt bra säsong eftersom Jonas skapar massor av lägen för anfallarna.

– Han kan skjuta Newcastle till topp sex och vinna priset som årets spelare framför namn som Rooney.