Davids tunga debut – ut på straffar

Den holländska legendaren tillbaka på planen

FOTBOLL

Han har vunnit Champions League med Ajax, Scudetton med Juventus, spelat för Barcelona och gjort 74 landskamper för Holland.

I går uppdaterade Edgar Davids, 37, sitt CV med ytterligare en punkt.

Strafförlust för sitt Crystal Palace i ligacupen.

Så stod han där på planen. Igen.

Edgar Davids, 37, har inte spelat fotboll på två år men i går gjorde han comeback, med glasögon, rastaflätor och allt, när Crystal Palace mötte Portsmouth i ligacupen.

Det som till en början lät som ett galet rykte slutade med att Davids drog på sig Palace-tröjan och sprang in på Fratton Park igår för att göra debut.

Davids var inblandad i det mesta som Palace skapade framåt men byttes ut med tio minuter kvar. Strax efteråt kunde Palace kvittera och ta matchen till förlängning och straffsparksläggning som ex-Premier League-laget Portsmouth vann.

Davids, som hållit igång formen genom att träna med Ajax och har ett prestationsbaserat kontrakt som ger honom avlöning för varje match han spelar, fick därmed lämna sin comeback som en förlorare.

Samtidigt fortsatte Blackpools ökenvandring den här veckan. Efter 0-6 i baken mot Arsenal i lördags åkte Premier League-nykomlingen på ännu en tung smäll när laget blev utslagna av MK Dons – hemmahörande i League One.