Rooneys drömstart

Gjorde mål direkt

1 av 5 | Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

Hösten 2010 blev en mardröm. Men 2011 inleddes på bästa sätt för Wayne Rooney.

Det tog bara två minuter – sedan hade han gjort mål.

Det var hans första spelmål på 277 dagar.

Rooney blev dagens stora matchhjälte för Manchester United.

Nej, hösten 2010 vill nog Wayne Rooney helst glömma.

Den förre skyttekungen hade en riktig mardrömsstart på säsongen med både skadeproblem, privata problem och kontraktsbråk.

Inget spelmål

Spelet fungerade inte alls. Han gjorde bara ett mål för Manchester United på Premier League, på straff. Inte ett enda spelmål alltså.

Hans senaste spelmål för Manchester United gjorde han den 30 mars, mot Bayern München i Champions League. Det var alltså över nio månader sedan, eller 277 dagar.

Men när 2010 byttes ut mot 2011 i almanackan dröjde det inte länge förrän Uniteds stjärnanfallare spräckte nollan.

Nickade in bollen

Efter två minuter i matchen borta mot West Bromwich slog Patrice Evra ett inlägg från vänster straffområdeshörn. Inlägget gick mot Wayne Rooney som nickade ner i marken. Bollen studsade mot den vänstra stolpen och in i nätmaskorna och innebar 1–0 åt United.

Rooney skulle sedan spela en huvudroll i det som blev segermålet. Efter 75 minuter slog Rooney nämligen den hörna som Javier "Chicharito" Hernandez nickade in och innebar 2–1.

I slutminuterna fick Uniteds supportrar dock oroa sig över Rooney då han haltade av planen efter att ha fått en smäll av Chris Brunt. Men Rooney kunde ändå fullfölja matchen, men såg inte ut att kunna gå för fullt i slutet.

Efter matchen hyllades han av Uniteds assisterande manager Mike Phelan.

– Jag tycker att Wayne Rooneys insats i dag var enastående. Han ledde laget framåt i dag när vi behövde det. Hans lag var perfekt för oss eftersom vi behöver göra fler mål. Jag tycker att han var lite argare i dag. Man kan säga att det här var den Wayne Rooney som vi vill se mer och mer, sade han.

Uniteds seger var dock långt ifrån säker. West Bromwich spelade riktigt bra, framför allt i den första halvleken och hade inte varit oförtjänta av en poäng. Bland annat missade Peter Odemwingie en straff.

Snygg kvittering

Deras mål var dessutom riktigt snyggt.

Bara elva minuter efter Rooneys mål kvitterade de då James Morrison fick en drömträff på halvvolley från straffområdeskanten och satte den i bortre krysset.

Men det räckte alltså inte. United vann med 2–1 och utökar sin serieledning till tre poäng före Manchester City, trots att City har en match mer spelad.

Trots segern var Manchester Uniteds assisterande manager Mike Phelan inte nöjd efteråt.

– Vi presterade inte ett så bra spel som vi förväntar Manchester United ska prestera, sade han till BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM