Hodgson på väg att sparkas

Elmander kan ge nådastöten

Foto: afp
FOTBOLL

I går bad Roy Hodgson om ursäkt för att ha kritiserat Liverpools fans.

Men det verkar inte räcka, enligt engelska medier letar klubben efter en ny tränare.

Så fort ersättaren är funnen ska Hodgson få sparken.

Inför dagens möte med Bolton är Liverpools manager Roy Hodgson minst sagt pressad. Hemmaförlusten mot nästjumbon Wolverhampton var bara toppen av säsongens usla isberg.

Förlusterna har avlöst varandra och den gamla storklubben är betydligt närmare nedflyttning än en plats bland de fyra bästa i tabellen.

Enligt Daily Mirror ska bollen redan vara i rullning när det gäller att få fram en ersättare till Hodgson, och på listan över tänkbara namn ska bland annat Owen Coyle, Frank Rijkaard och Jürgen Klopp finnas.

Guardian rapporterar också om tänkbara ersättare. Förutom namnen som Daily Mirror listar skriver Guardian att även Didier Deschamps är högaktuell för Liverpool.

Dalglish kommer inte

Tidningen skriver dock att ägarna inte vill ha en interimlösning och krossar i samma stund fansens drömmar om en återkomst för favoriten Kenny Dalglish. Uppgifter till tidningen talar om att klubben väntar med att sparka Hodgson tills en ersättare är klar.

Hodgson själv är säker på sin sak och säger att han tänker stanna kvar:

– Det är mitt jobb att fortsätta och göra mitt bästa utan att låta personliga saker som min egen framtid påverka det viktigaste, och det viktigaste är att Liverpool ska vinna matcherna.

I dag kan han dock ha förbättrat sina chanser att få stanna i laget. Då vann Liverpool med 2–1 mot Johan Elmanders Bolton.

ARTIKELN HANDLAR OM