Liverpool vill höja sitt bud

Hodgson villig ge tio miljoner pund för Toivonen

FOTBOLL

LONDON. Nu tar ryktena om Toivonen ny fart.

Efter hemliga rapporter om svenskens kvaliteter är Hodgson redo att höja sitt bud.

Nästan hälften av Mascherano-miljonerna kan läggas på PSV-spelaren.

Roy Hodgson har bråda dagar för att hinna spendera miljonerna Liverpool fick för Javier Mascherano innan transferfönstret stänger.

Nu rapporterar Daily Star Sunday att nästan hälften av förtjänsten kan läggas på Ola Toivonen.

Fått 22 miljoner pund

Förre Liverpool-spelaren Kenny Dalglish har på uppdrag av Hodgson hållit koll på svensken. Efter att förra helgen ha sett Toivonens spel mot AZ Alkmaar uppges han ha lämnat en glödhet rapport till Liverpoolcoachen.

Liverpool ska ha fått omkring 22 miljoner pund för Mascherano och ursprungligen ville klubben betala 8 miljoner pund för den svenska anfallaren, ett bud som PSV inte var nöjda med.

”Inte till salu”

– Liverpool kontaktade oss och frågade om de kunde köpa Ola Toivonen. Vi svarade att han inte är till salu, sa den holl­ändska klubbens tekniska manager Marcel Brands då.

Men efter Dalglish hyllningar rapporteras Hodgson nu vara beredd att höja budet till 10 miljoner pund, motsvarande 120 miljoner kronor.

I Liverpool får Toivonen i så fall sällskap av Porto-mittfältaren Raul Meireles, som precis bekräftat sin flytt till klubben, och Paul Konchesky som i går genomgick en läkarundersökning på Anfield.