Larsson skadad – tvingades kliva av

Även Elmander gick av med smärtor

Foto: VIASAT FOTBOLL
FOTBOLL

Birmingham ledde med 2–1 när Sebastian Larsson föll ihop på planen efter en närkamp med Kevin Davies.

Smärtan var tydlig i hans ansikte och ett byte var ett faktum.

Även Boltons svensk Johan Elmander tvingades byta med känningar i ett baksida lår.

Efter matchen levererade Larsson glädjande besked.

– Vårt läkarteam har inte hittat något, säger han till TT.

Birmingham tog en 2–0-ledning i början på den andra halvleken när Craig Gardner satte bollen efter en misstänkt offsidesituation. Cameron Jerome slog en passning som lurade Boltonmålvakten Adam Bogdan som blivit inbytt i slutet på första halvleken efter att Jussi Jääskeläinen dragit på sig rött kort.

Bolton fick dock en billig straff och kunde reducera genom Kevin Davies i den 71:a minuten.

Tre minuter senare var olycka framme för Birminghamsvensken Sebastian Larsson.

Tydlig smärta

I en situation med Boltons Kevin Davies föll han till marken och tog sig om knäet. Han grimaserade allvarligt och det signalerades direkt för byte.

Svensken haltade av planen och ersattes av Keith Fahey.

Efter matchen kom Larsson med glädjande besked.

– Det känns ganska okej ändå. När smärtan började släppa försvann den nästan direkt. Det är klart att det finns lite smärta nu, men det är mer som att man har fått en vanlig smäll. Vårt läkarteam har kollat på knäet, men de har inte hittat något, säger Larsson till TT.

Skadan är ändå oroande inför nästa vecka då Sverige spelar EM-kval mot Ungern. Fyra dagar senare väntar också San Marino. Redan i morgon ska landslaget samlas inför mötena.

Elmander också skadad

Boltons svensk Johan Elmander tvingades också byta på grund av skada tio minuter innan Larsson. För Elmander var det känningar i baksida lår som verkade störa. Där är status än så länge oklart, men när TT pratade med Sebastian Larsson hade han hört lugnande besked om Elmander också.

– Jag pratade med honom lite snabbt. Han kände sig bra och det lät som att han skulle till Stockholm redan i kväll, säger Larsson.

Matchen mellan Bolton och Birmingham slutade 2–2.