– Jag tror inte han är frisk nog att spela

Boltons tränare Owen Coyle pessimistisk om Elmanders chans till spel mot Ungern

FOTBOLL

MANCHESTER. Hur illa är det med Johan Elmander?

Jo, kanske så illa att han missar EM-kval-mötet med Ungern på fredag.

– Vi får se, jag ska läkarundersökas i Stockholm, säger Elmander.

Foto: bildbyrån
”Jag ville inte riskera nåt”, sa Elmander efter matchen mot Birmingham. Han undersöks i dag, men Boltontränaren Owen Coyle tror inte att svensken kan spela i EM-kvalet.

Igår drabbades han av kramp och tvingades avbryta matchen mot Birmingham (2–2) efter bara 67 minuter. Det är oroande tecken, nånting tycks vara på tok.

Själva skadan, den som fick honom att utgå, var inte så allvarlig annars.

– Jag gick av mest av säkerhetsskäl. Jag har ju en historia med det där låret och när jag kände symptomen på sträckning ville jag inte riskera nåt.

– Jag åker till Stockholm i kväll och ska undersökas i morgon, sa Elmander efteråt.

”Han är inte frisk nog”

Boltonanfallaren hoppas alltså på att allt fixar sig innan fredag och att han kan starta mot Ungern, men hans tränare Owen Coyle var inte lika optimistisk:

– Det ser inte ut att bli nåt EM-kval för Elmander, jag tror inte han är frisk nog att spela.

Gladare nyheter då om Birminghams Sebastian Larsson. ”Bissen” föll ihop efter en närkamp med Boltons Kevin Davies och vred sig i svåra smärtor. Han tog sig åt höger knä och signalerade till managern Alex McLeish: byte! Det är kört!

Det tycktes vara ett fall för bårbärare, ambulans och sjukhus. Vi misstänkte en Larsson-höst i misär, men nån timme efter matchen kom Seb lätt haltande ut till Birminghams spelarbuss och lät överraskande positiv.

”Helst mittfältare”

– Det gjorde jävligt ont. När det hände var jag säker på att varenda grej i knäet var sönder. Men smärtan har nästan släppt helt nu och läkarna hittar inga fel. Jag kan säkert spela på fredag.

Som back eller högerbreddare?

– Det vet jag inte. Jag är ju helst på mittfältet, men det är kul att vara aktuell för Sveriges startelva över huvudtaget. Det är positivt och spännande runt landslaget just nu, det känns som en slags nystart. Jag gillar läget.

Och formen?

– Bra, jag känner att jag har fått vara med och skapa saker framåt. Men att släppa 2–0 till 2–2 mot ett lag med tio man känns som en förlust. Domaren (Kevin Friend) var fruktansvärt dålig, men jag säger som det är: det var en pissmatch!

FAKTA

3 frågetecken inför EM-kvalet på fredag

Johan Elmander

Skadad och utbytt i går. Tränaren tror inte att Elmander kan spela EM-kvalet.

Sebastian Larsson

Smällen mot knät såg värre ut än vad den var. Kan troligtvis spela på fredag.

Ola Toivonen

Den jagade PSV-forwarden stod över gårdagens match – med 39 graders feber.