City skakas av nytt bråk

Touré och Adebayor vägrade skaka hand efter slagsmålet

Foto: COLOURPRESS.COM
BRÅK Kolo Touré gör en nacksving på Emmanuel Adebayor.
FOTBOLL

LONDON. Inför stormatchen – nu skakas Manchester City av ett storbråk.

Kolo Touré flög på Emmanuel Adebayor under träningen och lagkamraterna tvingades slita isär bråkmakarna.

Roberto Mancini försökte få dem att sluta fred, men båda vägrade att skaka hand efter bråket.

– Ju förr du lämnar City desto bättre, ska Touré ha skrikit efter sin klubbkamrat.

Manchester City möter Arsenal i kväll, men redan på träningen i går skakades City av ett slagsmål med Arsenal-anknytning. I juli 2009 gick både Kolo Touré, 29, och Emmanuel Adebayor, 26, från London-klubben till City, men trots att de varit klubbkamrater sedan 2006 är de allt annat än vänner.

Efter en tackling under träningen kastade sig Touré över Adebayor. Det krävdes åtta medspelare för att slita isär de svurna fienderna och Kolo Touré uppges ha skrikit efter Adebayor:

– Ju förr du lämnar City desto bättre!

Sedan november

Enligt Sun har de båda spelarna varit osams sedan november. Touré gick ut i tidningsintervjuer och sa att han tyckte att vissa spelarna borde sluta gnälla och sköta sitt jobb i stället. Adebayor ska ha tagit det som personlig kritik och i går blossade konflikten upp i öppet slagsmål.

”Inte sista gången”

Mancini krävde genast att de skulle skaka hand, men båda vägrade. Till slut såg Mancini till att gruffandet slutade genom att tvinga dem båda att spela i samma lag resten av träningen.

Efteråt ville Kolo Touré tona ner slagsmålet:

– Vi rök ihop på grund av en hård tackling, men det lugnades ner snabbt. Nu är det redan glömt. Hur som helst är det inte första gången med Adebayor och det lär inte vara den sista. I Arsenal hände det ofta. Vi känner varandra väl, kanske för väl, säger han enligt Sun.

I går kväll reste Citys trupp till London utan Adebayor. Enligt Mancini har han inte haft tillräckligt mycket träning efter sina skador.

ARTIKELN HANDLAR OM