”Newcastle lägger bud på Larsson”

Svensken hett byte för engelska och spanska klubbar

FOTBOLL

Sebastian Larsson är högvilt på transfermarknaden.

Senast i raden av intresserade klubbar är Newcastle – som enligt engelska medieuppgifter nu lagt bud på den svenske yttermittfältaren.

Foto: scanpix
Larsson – het på marknaden.

Sebastian Larssons kontrakt går ut i sommar och spekulationerna kring framtiden har redan pågått under ett tag.

Birmingham har erbjudit Larsson ett nytt kontrakt, men svensken har ännu inte skrivit på något. I stället har flertalet klubbar visat intresse för honom.

Budet accepterat

Birmingham i sin tur ser en chans att få betalt för honom genom att sälja honom redan nu i januari – skulle han lämna i sommar går han som bosmanfall, helt gratis.

Nu uppger både Daily Mirror och Sky Sports att Newcastle lagt ett bud på Larsson. Enligt Daily Mirror har budet, som ligger på motsvarande drygt 15 miljoner kronor, accepterats av Birmingham och nu är det upp till svensken att diskutera kontrakt.

Spanskt intresse

Birmingham har tidigare påpekat att man gärna ser Larsson kvar i klubben och man har erbjudit honom ett kontrakt. Men någon underskrift från svensken har det aldrig blivit – vilket har dragit till sig intresse från flera klubbar.

Liverpool, Everton, West Ham, Blackburn, Bolton och Sunderland är också intresserade av Larsson. Enligt Sky Sports finns dessutom intresse från spanska toppklubbar.

ARTIKELN HANDLAR OM