Leeds nära att skrälla mot Arsenal

Fabregas räddade hemmalaget

FOTBOLL

Leeds var på väg mot en storskräll i FA-cupen.

Men Cesc Fabregas kvitterade i matchens sista minut.

Nu väntar omspel.

FA cupen brukar alltid bjuda på ett par häftiga skrällar. Storlagen går sällan säkra när taggade bottengäng sliter för sitt liv för att knäppa dem på näsan.

I dag var det Leeds United som svarade för en bragdartad insats – som räckte till ett kryss.

Den forna storklubben, som nu spelar i engelska andraligan Championship, hade enligt rapporterna med sig omkring 10 000 supportrar till Emirates Stadium och var nära att slå ut Arsenal i FA-cupens tredje omgång.

Schmeichel storspelade

Som väntat var Arsenal det spelförande laget redan från start och man skapade ett par heta chanser. Men Leeds försvarade sig på ett utmärkt sett samtidigt som målvakten Kasper Schmeichel svarade för ett par fina räddningar.

I början på andra halvlek tog Leeds överraskande ledningen.

Max Gradel lurade bort Arsenals Denilsson som klumpigt fällde krokben för honom. Straffen var solklar.

Robert Snodgrass stegade fram och tystade hemmafansen. Straffen slogs lågt till höger, Arsenalmålvakten Wojciech Szczesny var på bollen men lyckades inte rädda.

Fabregas och Walcott kom in

Arsenal, som hade vilat ett par nyckelspelare, forcerade för en kvittering. Cesc Fabregas och Theo Walcott byttes in i jakten på ett kvitteringsmål – men det dröjde.

Slutminuterna blev dramatiska. Först ramlade Walcott i straffområdet och Arsenalspelarena trodde det var straff – men domaren blåste i stället för offside.

Men bara minuten senare fick Arsenal sin straffspark. Walcott drogs ned och Fabregas la bollen i mitten i matchens sista ordinarie minut.

Arsenal fortsatte trycka på och Schmeichel svarade för en jätteräddning på Denilsons skott i den 93:e minuten. Men matchen slutade oavgjort och nu väntar omspel på Elland Road.

ARTIKELN HANDLAR OM