Michael Owen buades ut på Anfield

Carra: Han visade mod som kom hit

FOTBOLL

Under lördagen spelades en välgörenhetsmatch till Jamie Carraghers ära på Anfield.

En rad gamla Liverpool-profiler deltog i matchen mot Everton, men alla togs inte emot med öppna armar.

Manchester United-anfallaren buades ut av The Kop i återkomsten till arenan.

– Han visade mod som kom hit trots att han visste att han skulle få en massa skit, säger Carragher till Daily Star.

Michael Owen – tillbaka i Liverpool-tröjan.

Owen var tillbaka i Liverpool-tröjan – precis som Emile Heskey, Stephen Warnock, Luis Garcia, Jerzy Dudek och Steve Finnan – men fick omgående veta att hans återkomst inte var lika glädjande för delar av publiken.

Den före detta superstjärnan buades ut under hela matchen, och Carragher fick ta en straff framför The Kop som egentligen var avsedd för Owen.

– Jag frågade domaren om han kunde ge oss en straff före halvtid då jag ville att Michael skulle göra mål. Men jag tror att publiken skulle slaktat honom om han hade tagit straffen, att döma av deras reaktioner.

”Bäste jag spelat med”

Så Carragher tog straffen – och gjorde mål – och efter matchen hyllade han Owens mod att återvända till Anfield.

– Han visade mod som kom hit trots att han visste att han skulle få en massa skit. Han är min bästa vän inom fotbollen, säger Carra, som fick hjälp av Steven Gerrard i hyllningarna.

– Han är den bäste jag någonsin spelat med så jag är glad att han medverkade, säger Englands lagkapten som jäktade från landslagssamlingen för att vara med i matchen.

Matchen? Ja, den vann Liverpool med 4-1. Evertons mål gjorde för övrigt av Jamie Carragher, han tog straffen, som han själv orsakade, och satte bakom egna målvakten Brad Jones.

ARTIKELN HANDLAR OM